O jeigu šiemet pakeistumėte įprastą šventinį meniu ir išbandytumėte kažką visiškai naujo? Dalinamės su Jumis keliais įdomiais gardžių augalinių patiekalų receptais, kurie pavers Jūsų Kalėdas ir Naujuosius metus neprilygstamu kulinariniu nuotykiu!
Užkandžiai:
- Arancini – traškūs ryžių rutuliukai
- Suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais
- Muskatinio moliūgo ir morkų salotos
- Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Pagrindiniai patiekalai:
- Azijietiški kepti ryžiai su daržovėmis ir anakardžiais
- Mėlynojo kopūsto kepsnys su mėtų, čili ir riešutų padažu
- Veganiškas fish and chips
- Įdarytas sviestinis moliūgas
- Brokolių kišas
- Labai daržovingas kišas be miltų
- Sotūs balandėliai su grybais orkaitėje
- Veganiškas Kyjivo kotletas
- (Ne)žuvies kepsneliai
- Romanesko brokolio kepsnys
- Skaniausi kepti baklažanai su tahini
- Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis
Desertai:
- Veganiški žaliavalgiški braškių kokosiniai kąsneliai
- Morkų tortas su kokosų kremu
- Augalinis apelsininis sūrio tortas
- Sveikesnis augalinis tinginys su kokosų kremu
Tekstą parengė Sandra Targonskytė