(Ne)žuvies kepsneliai


Karšti patiekalai, Užkandžiai

Ši žuvies alternatyva tinka tiek Kūčių, tiek Velykų stalui, o skonis nustebins ir ne veganus! Šiuo receptu pavyks pavaišinti ir šeimą ar draugus, o norint išbandyti receptą mažesnei porcijai, pakaktų ingredientus dalinti per pusę.

Reikės (12 mažų kepsnelių):

  • 2 tofu pakelių (360 g.)
  • 1 arba 2 jūros dumblių lapų „nori“ (naudojami gaminti sušius)
  • 24 dantų krapštukų
  • Saulėgrąžų arba rapsų aliejaus kepimui

Kepsnelių tešlai reikės:

  • 60 g. kvietinių miltų
  • 60 g. kukurūzų miltų
  • 0,5-1 šaukšto žuvų prieskonių (kiekį galima pasimodifikuoti pagal tai, kokio sūrumo norisi)
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Apie 150 ml. šalto vandens (gali reikėti vos mažiau ar daugiau, bet pasimatys darant tešlą)

Eiga:

  1. Tofu padalinti į tris dalis horizontaliai (dalinant ilgesnįjį kraštą, kad gautųsi stačiakampiai maždaug 3 cm. pločio ir 5 cm. ilgio) ir jas perpjauti 3-4 kartus nuo krašto (kad formos vis tiek būtų tokie patys stačiakampiai tik plonesni). Taip pat supjaustyti ir kitą tofu.
  2. Tofu gabalėlius nusausinti su popieriniu rankšluosčiu ar kita turima medžiaga spaudžiant ją į tofu, kad pasišalintų skystis. Pakaks prispausti keletą kartų – tą padaryti su visais tofu gabalėliais.
  3. Susmulkinti jūros dumblių lapą su kavamale, rankiniu trintuvu arba neturint šių prietaisų – smulkiai suplėšyti ar supjaustyti peiliu. Jeigu norėtųsi stipresnio jūros dumblių skonio kepsneliuose, galima naudoti du lapus.
  4. Kiekvieną tofu gabaliuką iš vienos pusės įspausti į smulkintus jūros dumblių gabaliukus ir dėti vieną ant kito (dėti su ta puse į viršų, ant kurios yra jūros dumbliai). Paskutinį gabaliuką galima dėti atvirkščiai, kad viršus nebūtų su jūros dumbliais ir jie nenukristų. Taip sudėlioti po 4-5 gabaliukus vieną ant kito „krūvelėmis“.
  5. Kiekvieną sudėliotą „krūvelę“ atsargiai perpjauti išilgai (kad tofu gabaliukai liktų maždaug 1-1,5 cm. pločio ir apie 5 cm. ilgio), svarbu, kad gabalėliai nenukristų ir išliktų vienas ant kito. Perpjautus gabalėlius susmeigti dantų krapštuku abiejuose jų galuose – krapštukus pilnai perverti.
  6. Sumaišyti ingredientus tešlai (jei gautųsi labai skysta – įdėti dar miltų, o jei per tiršta – įpilti vandens. Tešla turėtų būti gan tiršta, kad iškart nenukristų nuo tofu kepsnelių).
  7. Keptuvėje įkaitinti aliejų (turėtų būti bent 0,5 cm. arba 1 cm. gylio). Kiekvieną kepsnelį panardinti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Jei daug tešlos nukristų prieš kepimą – galima jau ant keptuvėje esančio kepsnelio uždėti dar šaukštą tešlos.
  8. Abi puses kepti keletą minučių kol paruduos, išėmus galima išdėlioti ant popierinio rankšluosčio ar kitos medžiagos, kad liktų mažiau aliejaus.
  9. Patiekti su bulvėmis, majoneziniu padažu ar kaip labiausiai patinka!

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]