Baklažanų užtepėlė babaganuš


Užkandžiai

Baklažanų užtepėlė babaganuš labai universali – galima joje pasidažyti daržovių lazdeles, tepti ant sumuštinių, sukti į tortilijas, maišyti su įvairiomis daržovėmis.

Reikės:

  • 3 baklažanų
  • 4 š. citrinos sulčių
  • 2 česnako skiltelių (sukapotų)
  • 2 š. tahini (sezamų pastos)
  • 1 a.š. malto kumino
  • druskos ir pipirų
  • patiekimui: po saują sukapotų petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir alyvuogių aliejaus apšlakstyti

Eiga:

  1.  Baklažanus šakute keliose vietose subadome ir įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje kepame apie 50 min., kol baklažanai bus minkšti, o odelė apskrus. Leidžiame atvėsti. Nuimame odelę.
  2. Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) sutriname šakute arba sudedame į maisto kombainą, ar tiesiog rankiniu elektriniu smulkintuvu pulsuojančiu režimu šiek tiek pasmulkiname, kad viskas susimaišytų. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska.
  3.  Patiekiant užberiame petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir pašlakstome aliejumi.
  4. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]