Saldžiai sūrus keptas baklažanas gali puikiai paįvairinti Jūsų mitybos racioną. Taip paruoštą baklažaną tinka patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą (kartu su ryžiais ar kitais priedais), tiek įtraukti į kitų patiekalų bei užkandžius sudėtį.
Reikės (1-2 porcijoms):
Pagrindui
- 1 baklažano
- Pusės svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 šaukštelio kokosų aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- Virtų ryžių (patiekimui)
Padažui
- 2 šaukštų sojos padažo
- ~10 šaukštų vandens
- 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- 1 šaukšto agavų sirupo
- 0,5 šaukštelio malto imbiero
- Žiupsnio pipirų
Eiga:
- Supjaustyti baklažaną išilgai (~1 cm storio lakštais), o lakštus – stačiakampiais arba kvadratais. Apibarstyti pjaustytą baklažaną druska, išmaišyti ir palikti pastovėti (maždaug 10 minučių). Tuomet nuplauti baklažano gabaliukus po vandeniu ir gerai nusausinti: pirmiausia kiaurasamčiu, o ir tada – popieriniu rankšluosčiu.
- Nusausintus baklažanus apibarstyti maždaug šaukšteliu kukurūzų krakmolo, gerai išmaišyti ir atidėti.
- Susmulkinti pusę svogūno ir česnako skilteles.
- Atskirame indelyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus – sojų padažą, vandenį, kukurūzų krakmolą, ištirpintą kokosų aliejų, agavų sirupą, maltą imbierą ir pipirus.
- Įkaitinti keptuvę ir joje ištirpinti 1 šaukštelį kokosų aliejaus.
- Į keptuvę sudėti smulkintą svogūną ir česnaką. Kepti apie 2-3 minutes (vis pamaišant, kol suminkštės).
- Kartu į keptuvę sudėti baklažano gabaliukus. Kepti 7-10 minučių (ant vidutinės ugnies), vis pamaišant ir uždengus dangčiu, kol baklažanai suminkštės bei lengvai paruduos.
- Supilti ant baklažanų padažą, išmaišyti ir šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
- Patiekti keptą baklažaną su virtais ryžiais, apibarstyti sezamo sėklomis arba šviežiomis žolelėmis.
Recepto autorius: @plantasticka