Keptas baklažanas su saldžiu sojų padažu


Karšti patiekalai, Užkandžiai

Saldžiai sūrus keptas baklažanas gali puikiai paįvairinti Jūsų mitybos racioną. Taip paruoštą baklažaną tinka patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą (kartu su ryžiais ar kitais priedais), tiek įtraukti į kitų patiekalų bei užkandžius sudėtį.  

Reikės (1-2 porcijoms):

Pagrindui

  • 1 baklažano
  • Pusės svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
  • Virtų ryžių (patiekimui)

Padažui

  • 2 šaukštų sojos padažo
  • ~10 šaukštų vandens
  • 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto agavų sirupo
  • 0,5 šaukštelio malto imbiero
  • Žiupsnio pipirų

Eiga:

  1. Supjaustyti baklažaną išilgai (~1 cm storio lakštais), o lakštus – stačiakampiais arba kvadratais. Apibarstyti pjaustytą baklažaną druska, išmaišyti ir palikti pastovėti (maždaug 10 minučių). Tuomet nuplauti baklažano gabaliukus po vandeniu ir gerai nusausinti: pirmiausia kiaurasamčiu, o ir tada – popieriniu rankšluosčiu. 
  2. Nusausintus baklažanus apibarstyti maždaug šaukšteliu kukurūzų krakmolo, gerai išmaišyti ir atidėti.
  3. Susmulkinti pusę svogūno ir česnako skilteles.
  4. Atskirame indelyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus – sojų padažą, vandenį, kukurūzų krakmolą, ištirpintą kokosų aliejų, agavų sirupą, maltą imbierą ir pipirus. 
  5. Įkaitinti keptuvę ir joje ištirpinti 1 šaukštelį kokosų aliejaus.
  6. Į keptuvę sudėti smulkintą svogūną ir česnaką. Kepti apie 2-3 minutes (vis pamaišant, kol suminkštės).
  7. Kartu į keptuvę sudėti baklažano gabaliukus. Kepti 7-10 minučių (ant vidutinės ugnies), vis pamaišant ir uždengus dangčiu, kol baklažanai suminkštės bei lengvai paruduos.
  8. Supilti ant baklažanų padažą, išmaišyti ir šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės. 
  9. Patiekti keptą baklažaną su virtais ryžiais, apibarstyti sezamo sėklomis arba šviežiomis žolelėmis.

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]