Nuostabiai traškus tofu šnicelis, vienas iš greitesnių ir paprastesnių būdų kaip išsikepti tofu. Ypač, jei su tofu dar nesate susipažinę, tai labai rekomenduojame pabandyti, Jums tikrai patiks! Valgykite, kaip esate pratę valgyti įprastą šnicelį – su pomidorų, BBQ ar saldžiu čili padažu. O kad būtų dar skaniau, šalia pasiruoškite savo mėgiamas salotas ar bulvyčių fri.
Reikės (4 porcijoms):
- 75 g saldaus čili padažo
- 2 v. š. tamsaus sojų padažo
- 1 a. š. sezamų aliejaus
- 50 g duonos džiūvėsėlių
- 1 a. š. malto kumino
- 1 a. š. maltos kalendros
- ½ a. š. paprikos miltelių
- 283 g kietojo tofu, nusausinto
- 2 v. š. kanolos ar kito aliejaus
Eiga:
- Lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais.
- Supjaustome tofu į 4 storesnius griežinėlius ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Mažesniame dubenyje sumaišome čili padažą, soją ir sezamų aliejų.
- Tofu griežinėlius apmirkome padaže ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
- Įkaitiname aliejų ir dedame kepti tofu apie 1-2 minutes iš abiejų pusių arba kol gražiai paruduos. Iškepus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Serviruojame su salotomis ar kitu mėgstamu garnyru. Skanaus!
Už receptą dėkojame: Challenge 22