Bananiniai pusryčių vafliai be glitimo


Užkandžiai

Reikės:

  • 1/2 puodelio trintų bananų (2 vidutiniai bananai)
  • 2 puodeliai miltų be gliuteno
  • 1 puodelis avižų miltų
  • 1/2 puodelio kokosų cukraus
  • 1 3/8 puodelio augalinio pieno (receptui naudojau migdolų)
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus (tirpinto)
  • 2 tbsp obuolių sidro acto
  • 1 tsp vanilės ekstrakto
  • 1 tsp cinamono
  • 2 tsp kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Kaip gaminti:

  1. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
  2. Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvesusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaisome, kad masė taptų vientisa.
  3. Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuveje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5-6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
  4. Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]