Reikės:
- 1/2 puodelio trintų bananų (2 vidutiniai bananai)
- 2 puodeliai miltų be gliuteno
- 1 puodelis avižų miltų
- 1/2 puodelio kokosų cukraus
- 1 3/8 puodelio augalinio pieno (receptui naudojau migdolų)
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus (tirpinto)
- 2 tbsp obuolių sidro acto
- 1 tsp vanilės ekstrakto
- 1 tsp cinamono
- 2 tsp kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Kaip gaminti:
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvesusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaisome, kad masė taptų vientisa.
- Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuveje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5-6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.
- Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)