Reikės:
Žuviai:
- 250 g tvirto tofu bloko (pavyzdžiui, tofu su krapais)
- 1/4 puodelio sojos padažo
- 3 v. š. marinato nuo konservuotų kaparėlių
- 1 citrinos sulčių
- 1 valg. š. žuvies prieskonių
- ½ a. š. juodųjų pipirų
- 2 valg. š. „Nori“ jūros dumblių dribsnių
- 3 puodelių vandens
- 2 ½ suši jūros dumblių lakštų
Tešlai:
- 3/4 puodelių speltos miltų
- 1/4 puodelio kukurūzų miltų
- 1 valg. š. maistinių mielių
- žiupsnelis druskos
- 1 a. š. svogūnų miltelių
- 1 a. š. česnako miltelių
- 1 a. š paprikos miltelių
- 1 1/2 puodelio alaus*
- 1 l rapsų aliejaus kepimui
*priklausomai nuo to, kokius miltus naudosite, alaus gali reikėti šiek tiek daugiau, todėl turėkite daugiau. Arba galima įpilti ir šiek tiek vandens.
Bulvytėms:
- 800 g bulvių
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. česnako miltelių
- 1 a. š. paprikos miltelių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- 1 a .š. džiovintų krapų
Gaminame:
- Supjaustykite tofu bloką į 8 vienodo dydžio gabaliukus.
- Paruoškite marinatą. Sumaišykite 3 puodelius vandens su sojos padažu, citrinos sultimis, žuvies prieskoniais, kaparėlių marinatu, juodaisiais pipirais ir jūros dumblių dribsniais. Įmerkite tofu gabalėlius į marinatą ir palikite marinuotis 1,5 valandos.
- Tuo tarpu paruoškite bulvytes. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas 1-2 centimetrų storio juostelėmis. Perkelkite į dubenį, įpilkite visus prieskonius kartu su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite. Kol kas palikite šone.
- Supjaustykite suši lakštą šiek tiek siauriau už tofu gabalėlius. (Paprastai iš vieno lakšto išeina 3 juostelės). Tai bus veganiškos žuvies „oda“.
- Praėjus pusei tofu marinavimo laiko, įkaitinkite orkaitę iki 185 laipsnių Celsijaus. Perkelkite bulvytes ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 40 minučių.
- Kai praeis 1,5 valandos, išimkite savo tofu riekeles ir apvyniokite suši lakšto juostelę aplink kiekvieną tofu gabalėlį. Jums gali tekti šiek tiek sudrėkinti pirštus marinatu, kad nori lapas gerai priliptų prie tofu.
- Padėkite kiekvieną tofu gabalėlį ant lėkštės.
- Tešlai paruošti sudėkite visus sausus ingredientus į vidutinio dydžio dubenį ir sumaišykite. Pilkite alų ir maišykite, kol neliks gabalėlių.
- Tešla turi būti panašios konsistencijos kaip blynų, kad įmerkus tofu gabaliuką jis apliptų tešla. Jei matote, kad tešla per skysta, įdėkite dar truputį miltų, jei atvirkščiai- įpilkite lašelį alaus.
- Supilkite rapsų aliejų į puodą ir užvirkite. Kai aliejus gerai įkais, paimkite gabalėlį tofu, panardinkite į tešlą ir sudėkite į puodą.
- Pakartokite tą patį su visais tofu gabaliukais. (Vienu metu kepkite 3–4 tofu gabaliukus, nes taip lengviau apversti) Skrudinkite pirmąją pusę 5 minutes, apverskite ir skrudinkite dar 3 minutes. Išimkite veganiškos žuvies gabaliukus naudodami kiaurasamtį, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Perkelkite ant lėkštės, išklotos virtuviniu rankšluosčiu. Kepkite, kol bus pagamintos visos tofu skiltelės.
- Patiekite kartu su bulvytėmis, citrinos skiltele ir veganišku majonezu.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)