Pusryčiams ar užkandžiams gamtoje – šie keksiukai tiks įvairioms situacijoms! Mažus omleto kąsnelius primenantys keksiukai yra lengvai paruošiami, be to, į jų sudėtį galite įtraukti ir kitų recepte nepaminėtų daržovių arba prieskonių – keksiukai itin lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui.
Reikės (12 keksiukų):
- 180 g tofu
- 100 g šviežių špinatų
- 70 g saulėje džiovintų pomidorų
- 2 svogūnų
- 180 g kvietinių miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 1 šaukštelio džiovintų bazilikų
- 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 70 ml nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų)
- 15 ml obuolių acto
- 180 ml vandens
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C ir pasiruošti keksiukų kepimo skardą, kurioje tilptų 12 keksiukų.
- Nusausinti tofu – išėmus iš pakuotės ir prispaudžiant popieriniais arba medžiaginiais rankšluosčiais. Tuomet rankomis sutrupinti tofu į dubenį.
- Atskirame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, augalinį pieną, actą ir vandenį.
- Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir 5-7 minutes joje pakepinti smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūną (kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės lengvai ruduoti). Tada sudėti nuplautus ir šiek tiek susmulkintus špinatus – kepti, kol špinatai susitrauks.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, bazilikus ir ciberžolę.
- Į miltų mišinį supilti prieš tai paruoštą alyvuogių aliejaus, augalinio pieno, acto bei vandens mišinį ir išmaišyti. Tada į šią masę sudėti smulkintą tofu, keptą svogūną, pomidorus ir špinatus. Išmaišyti.
- Keksiukų kepimo skardos formeles šiek tiek ištepti kokosų arba kitu aliejumi. Tešlą išskirstyti į formeles (gaminant pagal receptą tešla dėta tiesiai į skardą, be papildomų popierinių ar kitų formelių).
- Kepti keksiukus 30-35 minutes (arba kol prie į tešlą įsmeigto dantų krapštuko nebelips tešla – t.y. ištrauksite jį sausą).
- Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir tada išimti iš kepimo skardos.
Recepto autorius: @plantasticka