Tofu-špinatų keksiukai


Užkandžiai

Pusryčiams ar užkandžiams gamtoje – šie keksiukai tiks įvairioms situacijoms! Mažus omleto kąsnelius primenantys keksiukai yra lengvai paruošiami, be to, į jų sudėtį galite įtraukti ir kitų recepte nepaminėtų daržovių arba prieskonių – keksiukai itin lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui.

Reikės (12 keksiukų):

  • 180 g tofu
  • 100 g šviežių špinatų
  • 70 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 svogūnų
  • 180 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių 
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 70 ml nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų)
  • 15 ml obuolių acto
  • 180 ml vandens

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C ir pasiruošti keksiukų kepimo skardą, kurioje tilptų 12 keksiukų.
  2. Nusausinti tofu – išėmus iš pakuotės ir prispaudžiant popieriniais arba medžiaginiais rankšluosčiais. Tuomet rankomis sutrupinti tofu į dubenį.
  3. Atskirame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, augalinį pieną, actą ir vandenį. 
  4. Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir 5-7 minutes joje pakepinti smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūną (kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės lengvai ruduoti). Tada sudėti nuplautus ir šiek tiek susmulkintus špinatus – kepti, kol špinatai susitrauks. 
  5. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, bazilikus ir ciberžolę. 
  6. Į miltų mišinį supilti prieš tai paruoštą alyvuogių aliejaus, augalinio pieno, acto bei vandens mišinį ir išmaišyti. Tada į šią masę sudėti smulkintą tofu, keptą svogūną, pomidorus ir špinatus. Išmaišyti. 
  7. Keksiukų kepimo skardos formeles šiek tiek ištepti kokosų arba kitu aliejumi. Tešlą išskirstyti į formeles (gaminant pagal receptą tešla dėta tiesiai į skardą, be papildomų popierinių ar kitų formelių).
  8. Kepti keksiukus 30-35 minutes (arba kol prie į tešlą įsmeigto dantų krapštuko nebelips tešla – t.y. ištrauksite jį sausą). 
  9. Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir tada išimti iš kepimo skardos. 

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]