Sumuštiniai su augaliniu „tunu“


Užkandžiai

Pagal nurodytus kiekius gaunasi maždaug 4 sumuštiniai.

Reikės:

  • 1 indelio konservuotų avinžirnių
  • 2 v. š. majonezo (vegan)
  • 1/2 v. š. grūdėtų garstyčių
  • 2 saliero kotų, supjaustytų griežinėliais
  • 1 nedidelio raudono svogūno, supjaustyto
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 jūros dumblių lapų (naudojamų sušiams)
  • 4 traškių ruginių duonelių (ar kitos mėgstamos duonos)
  • kelių saujų smulkintų salotų lapų, špinatų ar gražgarsčių

Kaip gaminti:

  1. Visus ingredientus (išskyrus jūros dumblių lapus) sumetame į maisto kombainą ir kelis kartus pulsuojančiu režimu pasmulkiname. Nereikia per stipriai susmulkinti, turi likti gabaliukai (matosi nuotraukoje).
  2. Dumblių lapus smulkiai supjaustome/sulaužome, sumetame į bendrą masę ir gerai išmaišome.
  3. Ant duonos dedame salotų lapus, ant viršaus – paruoštą masę.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]