Pagal nurodytus kiekius gaunasi maždaug 4 sumuštiniai.
Reikės:
- 1 indelio konservuotų avinžirnių
- 2 v. š. majonezo (vegan)
- 1/2 v. š. grūdėtų garstyčių
- 2 saliero kotų, supjaustytų griežinėliais
- 1 nedidelio raudono svogūno, supjaustyto
- 1 v. š. citrinos sulčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 jūros dumblių lapų (naudojamų sušiams)
- 4 traškių ruginių duonelių (ar kitos mėgstamos duonos)
- kelių saujų smulkintų salotų lapų, špinatų ar gražgarsčių
Kaip gaminti:
- Visus ingredientus (išskyrus jūros dumblių lapus) sumetame į maisto kombainą ir kelis kartus pulsuojančiu režimu pasmulkiname. Nereikia per stipriai susmulkinti, turi likti gabaliukai (matosi nuotraukoje).
- Dumblių lapus smulkiai supjaustome/sulaužome, sumetame į bendrą masę ir gerai išmaišome.
- Ant duonos dedame salotų lapus, ant viršaus – paruoštą masę.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt