Avinžirnių sumuštinis


Užkandžiai

Šį avinžirnių mišinį galima naudoti ir salotoms ar valgyti kaip mišrainę, o jei norėtųsi pasidaryti patiekalą, kuris primintų tuną – į visą mišinį dar įdėkite šiek tiek smulkintų jūros dumblių lapų (naudojamus suši gaminimui).

Reikės (3-4 sumuštiniams):

  • 240g virtų/konservuotų avinžirnių (vienos skardinės)
  • 1 saliero stiebo
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 55g marinuotų agurkėlių (+2 šaukštų jų skysčio)
  • kalendros ir petražolių (abi sudėjus turėtų būti maždaug maža sauja)
  • 45g veganiško majonezo (apie 2 šaukštų)
  • 0,5-1 šaukštelio kumino
  • jei reikia – druskos, pipirų
  • pasirinktos šviesios duonos

Eiga:

  1. Susmulkinti svogūną, salierą, agurkėlius, petražoles ir kalendrą.
  2. Avinžirnius galima sutrinti šakute ir sumaišyti su smulkintomis daržovėmis ir majonezu, prieskoniais arba, jeigu turite, sumalti rankiniu trintuvu. Jeigu smulkinsite trintuvu, visas daržoves prieš tai vis tiek reikėtų susmulkinti, o visą masę sutrinti ne iki visai vientisos masės – kad liktų šiek tiek nesmulkintų daržovių ar avinžirnių gabalėlių.
  3. Tokį mišinį galima tepti tiesiai ant pasirinktos duonos arba dar uždėti avokado, rukolos ar kitų salotų.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]