Ryžių popieriaus suktinukai


Užkandžiai

Reikės:

  • 360 g rūkyto tofu (2 blokai)
  • pakuotės ryžių popieriaus (pakuotėje būna 10-11 lapų)
  • 40 g morkos
  • 60 g agurko
  • 80 g mango
  • 1/2 avokado
  • 40 g špinatų
  • kelios šakelės mėtos (10-15 lapelių)
  • nedidelis stiebas svogūno laiškų
  • 4 v.š. sezamų aliejaus
  • 1/2 puodelio žemės riešutų sviesto
  • 3 v.š. sojos padažo
  • 4 v.š. klevų sirupo
  • 4-6 v.š. migdolų pieno
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 2-3 skiltelės česnako

Eiga:

  1. Kiekvieną tofu bloką supjaustome riekelėmis išilgai į penkias lygias dalis. Viso turėsime 10 gabaliukų. Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. sezamų aliejaus ir dedame tofu sūrį, kepame 5 minutes, apverčiame ir kepame dar 3 minutes, kad lengvai apskrustų.
  2. Morką ir agurką supjaustom šiaudeliais, panašaus ilgio kaip tofu sūris. Mangą ir avokadą supjaustome riekelėmis. Susmulkiname svogūno laiškus. Nulupame česnako skilteles.
  3. Pasiruošiame didesnį indą su labai šiltu vandeniu (dydis toks, kad tilptų ryžių popieriaus lakštas). Atsargiai panardiname ryžių popieriaus lakštą į vandenį ir palaikome apie 1 minutę laiko, kol lengvai suminkštėja. Dedame ant lygaus paviršiaus – svarbu, kad popierius būtų lygus ir nesusiraukšlėtų. Ant popieriaus dedame špinatus, morkas, agurką, mangą ir avokadą. Pabarstome svogūno laiškais. Šalia (bet ne ant viršaus) dedame tofu gabaliuką. Šalia tofu – mėtos lapelį ar kelis, priklausomai nuo dydžio. Palengva užlenkiame apatinį kraštą, tuomet abu šonus ir tvirtai priklaikant rankomis sukame. Perpjauname per pusę. Tą patį kartojame su visais ryžių popieriaus lakštais.
  4. Padažui pagaminti į maisto trintuvą ar smulkintuvą dedame žemės riešutų sviestą, sojos padažą, klevų sirupą, migdolų pieną, 1 v.š. likusio sezamų aliejaus, česnako skilteles ir pipirus. Sutriname iki vientisos kreminės tekstūros masės. Jei padažas atrodo dar per tirštas įpilkite dar kelis šaukštus migdolų pieno. Jei trūksta skonio galite įpilti dar šaukštą sojos padažo.
  5. Suktinukai skaniausi, kai valgomi iš karto pagaminti.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]