Karštos tofu spurgos


Desertai, Užkandžiai

Jei mėgstate karštas varškės spurgas, tai šios tofu spurgos visiškai nuo jų neatsilieka. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta iš vidaus. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!

Reikės (12-ai spurgų):

  • 180 g kietojo tofu
  • 1-2 v. š. cukraus
  • 50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
  • 65 g miltų
  • ⅓ a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų)
  • cukraus pudros papuošimui

Eiga:

  1. Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
  2. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Viską gerai sumaišome.
  4. Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
  5. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
  6. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!

Recepto autorius: @tofuvisainefu

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]