Šokoladinis vyšnių pyragas


Desertai

Šokoladas ir vyšnios – puikus derinys vasarai, kada norisi gaivesnių patiekalų. Pyragas išliks šokoladinis ir saldus, bet vyšnios suteiks šiek tiek rūgštumo ir pagyvins saldumo skonį.

Reikės:

  • 250g. speltos (viso grūdo dalių) miltų
  • 140 g. rudojo cukraus
  • 1,5 šaukšto kakavos be cukraus (10-12 g.)
  • 1 šaukštelio kepimo mitelių
  • Žiupsnio druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 110 ml. ištirpinto kokosų aliejaus
  • 190 ml. augalinio pieno (recepte naudotas sojų)
  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
  • 350 g. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • Pasirinktinai: 2 šaukštų mažų šokolado gabaliukų/diskelių

Eiga:

  1. Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir jei naudosite – šokolado gabaliukus).
  4. Atskirai sumaišyti visus šlapius ingredientus (kokosų aliejų, pieną, citrinos sultis).
  5. Viename inde sumaišyti abi mases – sausų ir šlapių ingredientų.
  6. Kepimo skardą (naudota 20x20cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
  7. Tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Ant jos viršaus sudėti vyšnias be kauliukų ir šiek tiek įspausti rankomis. Vyšniomis turėtų būti padengtas visas pyragas. Jei jūsų vyšnios didelės – galite supjaustyti jas pusiau.
  8. Pyragą kepti orkaitėje 35-40 min.
  9. Iškepus palikti atvėsti.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]