Keksiukai su traškia „kepurėle“


Desertai, Užkandžiai

Reikės:

  • 200 g kepto batato
  • 80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso)
  • 60 g nerafinuoto cukraus
  • 80 ml augalinio pieno
  • 200 g viso grūdo speltos miltų
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos

Pabarstukams:

  • 50 g smulkintų graikinių riešutų
  • 3 v. š. kokoso cukraus ar tiesiog nerafinuoto
  • 1/2 a. š. cinamono
  • 30 g šalto sviesto (vegan)
  • žiupsnelio druskos

Kaip gaminti:

  1. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.
  2. Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę.
  3. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre.
  4. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą.
  5. Kepame 180°C apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]