Moliūgo pyragas


Desertai

Šiam pyragui naudojau moliūgo tyrę, kuri suteikia švelnią spalvą ir drėgnumo. Moliūgo tyrę pasiruošti labai paprasta. Orkaitėje iškepkite moliūgo riekeles ir, joms atvėsus, sutrinkite į tyrę maisto kombainu arba smulkintuvu.

Pyragui reikės:

  • 400 g moliūgo tyrės
  •  20 minkštų datulių
  • 200 ml augalinio pieno
  • 100 ml skysto kokoso aliejaus
  • 320-350 g pilno grūdo speltos miltų
  •  2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • po 2 a.š. cinamono ir imbiero
  • po 1 a.š. kardamono ir muskato
  • 1 š. acto arba citrinos sulčių
  • po 100 g razinų ir džiovintų spanguolių (galima keisti kitais džiovintais vaisiais/uogomis)

Glajui reikės:

  • 100 g anakardžių (išmirkytų vandenyje bent dvi valandas)
  • 1/4 stikl. augalinio pieno
  • 20 g skysto kokoso aliejaus
  • 2 š. klevų sirupo
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 š. citrinos sulčių

Eiga:

Glajaus gaminimas:

  1. Viską suplakite ir dėkite į šaldytuvą kad truputį sukietėtų.

Pyrago gaminimas:

  1. Nuplautas, be kauliukų datules (jei kietos – prieš tai išmirkykite vandenyje) suberkite kartu su moliūgo tyre, pienu, aliejumi ir sutrinkite rankiniu trintuvu ar maisto kombainu.
  2. Visus prieskonius, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite su 320 g miltų. Į juos įpilkite skystą masę, citrinos sultis, razinas ir spanguoles. Jei tešla per skysta (tai priklauso nuo naudotos moliūgo tyrės tirštumo), po truputį berkite daugiau miltų. Konsistencija turi gautis tirštos grietinės ir kabinama šaukštu (netekanti).
  3. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol ištrauktas medinis pagaliukas lieka švarus. Leiskite kiek atvėsti formoje, paskui perkelkite ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  4. Aptepkite paruoštu glajumi. Puoškite šviežiomis spanguolėmis.

    Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]