Migdolinis pyragas su vyšniomis (be gliuteno)


Desertai

Pyragas skanus tiek vienas, tiek su ledais.

Reikės:

  • 250 g avižinių miltų
  • 150 g migdolų miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 200 g nerafinuoto cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo sodos
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 200 g paprasto kokosinio jogurto
  • 1/4 alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis migdolų pieno
  • 1 šaukštelis migdolų ekstrakto
  • 100 g šaldytų vyšnių be kauliukų
  • 10 g migdolų riekelių

Gaminame:

  1. Visą apvalią kepimo formą (tiek dugną, tiek kraštus) išklojame kepimo popieriumi, kad pyragas nepriliptų prie kepimo formos.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 185 laipsnių Celsijaus (vėjelis viršus-apačia).
  3. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
  4. Atskirai sumaišome visus šlapius ingredientus.
  5. Šlapių ingredientų mišinį pilame į sausus ir viską sumaišome kartu.
  6. Sudedame vyšnias ir lengvai pamaišome, kad uogos pasiskirstytų tešloje.
  7. Kepkite 25 minutes 185 laipsnių temperatūroje.
  8. Išimkite, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 50-60 min.
  9. Prieš išimdami iš torto formos leiskite šiek tiek atvėsti.

*Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės temperatūros ir programos. Patikrinti ar iškepė galima įsmeigus medinį pagaliuką – tešla turi prie jo nelipti.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]