Minkštas pyragas su prieskoniais


Desertai

Minkštutėlis, drėgnas ir prisotintas įvairiausiais prieskoniais pyragas. Pyragas skanus be jokio glajaus, bet norint šventinės išvaizdos – padabinkite glajumi.

Pyragui:

  • 250 g viso grūdo speltos miltų
  •  1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. cinamono
  • 2 a.š. imbiero miltelių
  • 1/2 a.š. malto muskato
  •  1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 100 g sviesto (veganiško)
  • 12 vnt. minkštų datulių
  •  60 g nerafinuoto cukraus
  • 120 g melasos
  • 120 ml augalinio pieno

Glajui:

  •  šaukšto citrinos sulčių
  • cukraus pudros

Eiga:

  1.  Datules trintuvu sutriname į tyrę/košę. Mikseriu datulių tyrę, sviestą ir cukrų maišome iki daugmaž vientisos masės. Sudedame melasą ir dar pamaišome.
  2. Į gautą masę palaipsniui pilame pieną ir beriame miltus, sumaišytus su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda. Viską išmaišome, bet nepersistengiame.
  3. Pilame į kepimo indą (aš naudojau silikoninę formą) ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min., kol ištrauktas pagaliukas lieka sausas.
  4. Šiek tiek pravėsusį pyragą išimame iš formos ir perkeliame ant grotelių pilna atvėsti.
  5.  Puošimui citrinos sultis sumaišome su cukraus pudra, kol tekstūra pasidarys tiršta, ja išmarginame pyragą. Kol glajus nesustingęs galima uždėti įvairių džiovintų vaisių ir uogų.

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]