Veganiški „Rafaelo“ saldainiai


Desertai

Šiame recepte nieko kepti nereikia, o ingredientai labai paprasti ir jų nedaug. Dėl šių priežasčių tai gali būti tinkamas variantas, kai norisi paruošti kam nors paprastą, bet skanią dovaną, o laiko ne itin daug. Jei norėtųsi, kad saldainiai būtų kietesni, galima pridėti kokosų miltų, migdolų miltų, daugiau smulkintų riešutų ar kito, ko jau turite virtuvės spintelėse.

Reikės (18 saldainių):

  • 70 g anakardžių (užmerkti karštame vandenyje bent 1 valandai arba per naktį)
  • 80 g kokosų kremo
  • 85 ml klevų sirupo
  • 54 ml. kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 95 g. kokosų drožlių (papildomai 40 g. drožlių išorei)
  • 18 migdolų

Eiga:

  1. Trintuvu maždaug iki vientisos masės sumalti anakardžius.
  2. Įdėti kokosų kremą, klevų sirupą, ištirpdytą kokosų aliejų ir kokosų drožles (95 g.) ir išmaišyti.
  3. Masę įdėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
  4. Išėmus iš šaldytuvo paimti šaukštą masės, į vidurį jos įdėti migdolą, suspausti į rutuliuką ir apvolioti kokosų drožlėse. Tešla gali būti gan trapi, bet pabuvus šaldytuve šiek tiek sukietės.
  5. Rutuliukus sudėti ant kepimo popieriaus ir 1 valandą palaikyti šaldytuve. Vėliau saldainius taip pat laikyti šaldytuve.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]