„Chia“ pudingas su šilauogėmis


Desertai, Užkandžiai

Augalinę jogurto ar pudingo alternatyvą pasidaryti gali būti labai paprasta, tam net neprireiks pirkti jau paruoštų augalinių jogurtų. Tereikia augalinio pieno, „chia“ sėklų ir pasirinkto saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo. Išbrinkusios „chia“ sėklos ne tik suteiks tirštą konsistenciją, bet bus ir naudingų medžiagų šaltiniu, o tuo negali pasigirti dauguma kitų jogurtų ar pudingų.

Reikės (1 porcijai):

  • Pusės gerai sunokusio banano
  • 200 ml augalinio pieno (naudotas migdolų)
  • 40 g „chia“ sėklų
  • 1 šaukšto klevų sirupo (arba kito saldiklio)

Eiga:

  1. Pusę banano sutrinti šakute. Jį sumaišyti su pienu, „chia“ sėklomis ir klevų sirupu iki vientisos masės.
  2. Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.
  3. Prieš valgant galima užsidėti mėgstamų uogų ir kitų priedų – recepte naudotos šilauogės.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]