Lapinių kopūstų „kale“ traškučiai


Užkandžiai

Jeigu kartais sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite „kale“ lapinių kopūstų ir pasidaryti traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.

Reikės:

  • 4 didelių lapinių kopūstų „kale” lapų (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g.)
  • Druskos
  • Apie 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus

Eiga:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Nuplauti ir nusausinti „kale” lapus. Lapus nuskabyti mažesniais gabalėliais nuo koto.
  • Nuskabytus lapus sumaišyti su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuoti.
  • Lapus po vieną išdėlioti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
  • Kepti 5-7 minutes vis patikrinant, kad per daug neapdegtų.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]