Augalinis feta sūris


Užkandžiai

Nors parduotuvėse jau gausu įvairių augalinių prekių pasirinkimų, turint laiko visada maloniau gaminti maistą savo rankomis, naudojant natūralesnius ingredientus. Savo rankomis galima pasidaryti ir daug įvairių veganiškų sūrių, pavyzdžiui, fetos, kuris puikiai tiks salotoms, sumuštiniams, vietoje padažo ir kt.

Reikės:

  • 180 g tofu
  • 0,5 šaukšto maistinių mielių
  • 0,5 šaukšto sojos padažo
  • 70 ml kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas – tad be kokosų kvapo)
  • 1 šaukšto šviežios citrinos sulčių
  • 0,5 šaukšto obuolių acto
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių

Eiga:

  1. Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
  2. Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto smulkintuvu.
  3. Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą. Taip pat galima jį iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.
  4. Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia – per naktį.
  5. Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]