Šios tortilijos puikiai tiks kaip greiti pusryčiai arba galės pasitarnauti kaip sotus užkandis. Viskas, ko reikės joms pasigaminti, tai keletas ingredientų ir apie 10 minučių Jūsų laiko. O jei netoleruojate glitimo, tai vietoje kvietinių tortilijų naudokite kukurūzų!
Reikės (3 porcijoms):
- 6 tortilijų
- 2 vidutinio dydžio prinokusių avokadų
- 1 pomidoro
- 1 geltonosios paprikos (tiks ir kitų spalvų)
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. smulkintos šviežios kalendros
- Tabasco, pagal skonį
- šlakelio laimo sulčių
Eiga:
- Perpjauname avokadus per pusę, išimame kauliukus ir šaukšto pagalba sudedame avokadų turinį į dubenėlį.
- Sutriname avokadus šakute. Nebūtina trinti iki vientisos masės, gali likti avokadų gabaliukų, bus tik skaniau!
- Pomidorą ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir dedame į tą patį dubenį.
- Susmulkiname svogūną ir česnaką, viską sumaišome.
- Užpilame aliejaus, laimo, Tabasco pagal skonį, pabarstome druskos ir kalendros, viską gerai sumaišome.
- Pasišildome totilijas keptuvėje, užteks tik poros sekundžių iš abiejų pusių.
- Paskirstome gvakamolę ant tortilijų, sulenkiame ir skanaujame!
Už receptą dėkojame: Challenge 22