Trintos sriubos yra ne tik sveikas, bet ir šildantis patiekalas, kuris visai neturi būti sudėtingas. Trintą sriubą galima pasigaminti net iš tokių paprastų ir kiekvienam pažįstamų daržovių kaip bulvės! Tai – ir skanus, ir pigus variantas ieškantiems idėjų sriubai.
Reikės:
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių (jei mažos – 4)
- 3 saliero stiebų
- 500 ml vandens
- 500 ml nesaldinto augalinio pieno (naudotas nesaldintas sojų pienas)
- 2 sultinio kubelių (kubelių kiekis gali skirtis, atsižvelgiant į instrukcijas ant sultinio pakuotės – dėkite tiek, kad užtektų 1 litrui vandens)
- 12 nedidelių bulvių (nuluptos svėrė 750 g)
- 15 g maistinių mielių
- Saujos smulkintų porų (naudoti šaldyti, bet tinka ir švieži)
- Pasirinktinai: šviežių petražolių ir duonos skrebučių
Eiga:
- Svogūną, česnaką ir salierus supjaustykite smulkiais gabaliukais. Jei naudojate šviežią porą – susmulkinkite ir jį. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Į keptuvę įpilkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, salierą ir kepkite (vis pamaišydami) apie 5-7 minutes arba kol daržovės taps minkštos.
- Į puodą supilkite vandenį ir pieną, užkaiskite. Sudėkite sultinio kubelius (sutrupinkite juos rankomis, kad greičiau ištirptų), pjaustytas bulves, apkeptas daržoves ir smulkintą porą. Užberkite pipirų ir viską išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinės arba aukštos ugnies (vis pamaišydami), kol sriuba pradės virti. Skysčiui užvirus, palaikykite sriubą ant silpnos ugnies (maždaug 15-20 minučių), nuolat pamaišydami, kol bulvės taps minkštos.
- Sriubai išvirus, galite palikti ją pravėsti (kelias minutes). Tada suberkite maistines mieles ir išmaišykite. Su rankiniu trintuvu sumalkite sriubą iki vientisos masės.
- Sriubą patiekite su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais mėgstamais priedais.
Skanaus!
Recepto autorius: @plantasticka