Trinta keptų pomidorų sriuba su bazilikais


Sriubos

Labai paprasta pomidorinė sriuba, kai reikia susišildyti vėsiais vakarais.

Reikės (~3 porcijoms):

  • 11 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 5 česnakų skiltelių
  • saujos šviežių bazilikų
  • 1 šaukštelio cukraus

Eiga:

  1. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, papriką – nedideliais gabaliukais. Viską kepimo skardoje apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 190 °C temperatūroje apie 45 min.
  2. Keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
  3. Apkepintus pomidorus su paprika, apkeptu svogūnu bei česnaku sudėti į puodą, įdėti bazilikus, cukrų, sultinio kubelį (vandens galima nepilti, nes skysčio užtenka nuo pomidorų) ir sumalti trintuvu.
  4. Prieš viską malant galima nulupti pomidorų žievę, bet jos visai gerai su viskuo susitrina kartu ir nebesijaučia.
  5. Apibarstyti maistinėmis mielėmis ir valgyti su pasirinkta duona.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]