Labai paprasta pomidorinė sriuba, kai reikia susišildyti vėsiais vakarais.
Reikės (~3 porcijoms):
- 11 vidutinio dydžio pomidorų
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos
- 1 daržovių sultinio kubelio
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 5 česnakų skiltelių
- saujos šviežių bazilikų
- 1 šaukštelio cukraus
Eiga:
- Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, papriką – nedideliais gabaliukais. Viską kepimo skardoje apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 190 °C temperatūroje apie 45 min.
- Keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
- Apkepintus pomidorus su paprika, apkeptu svogūnu bei česnaku sudėti į puodą, įdėti bazilikus, cukrų, sultinio kubelį (vandens galima nepilti, nes skysčio užtenka nuo pomidorų) ir sumalti trintuvu.
- Prieš viską malant galima nulupti pomidorų žievę, bet jos visai gerai su viskuo susitrina kartu ir nebesijaučia.
- Apibarstyti maistinėmis mielėmis ir valgyti su pasirinkta duona.
Recepto autorius: @plantasticka