Vis labiau vėstant orams trintos sriubos dažniau ar rečiau pasirodo daugelio virtuvėse. Kol dar moliūgų pilnos parduotuvės arba jei reikia sunaudoti šaldytas atsargas – ši sriuba gali puikiai tam pasitarnauti.
Reikės (3-4 porcijoms):
- 3 morkų (300 g.)
- Apie 500 g. moliūgo (svertas šaldytas)
- 5-6 česnakų skiltelių
- Pusės raudonojo svogūno
- 1,5 kubelio daržovių sultinio
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos prieskonių
- Saujos bazilikų (šaldytų arba šviežių)
- 1,5 šaukštelio kario
- 1 šaukštelio ciberžolės prieskonių
- Šiek tiek petražolių
Eiga:
- Išvirti morkas ir moliūgą smulkiai supjausčius kartu su daržovių sultiniu (virti apie 25 minutes arba kol bus minkšti). Vandens pilti tiek kad tik apsemtų daržoves.
- Česnakus ir svogūną apkepti keptuvėje su aliejumi.
- Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišyti puode su virtomis daržovėmis, sudėti keptą svogūną ir česnakus bei kiek atvėsus sumalti rankiniu trintuvu.
- Pasirinktinai galima pabarstyti moliūgų sėklų ir įsipilti veganiškos grietinėlės.
Recepto autorius: @plantasticka