Trinta moliūgų ir morkų sriuba


Sriubos

Vis labiau vėstant orams trintos sriubos dažniau ar rečiau pasirodo daugelio virtuvėse. Kol dar moliūgų pilnos parduotuvės arba jei reikia sunaudoti šaldytas atsargas – ši sriuba gali puikiai tam pasitarnauti.

Reikės (3-4 porcijoms):

  • 3 morkų (300 g.)
  • Apie 500 g. moliūgo (svertas šaldytas)
  • 5-6 česnakų skiltelių
  • Pusės raudonojo svogūno
  • 1,5 kubelio daržovių sultinio
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos prieskonių
  • Saujos bazilikų (šaldytų arba šviežių)
  • 1,5 šaukštelio kario
  • 1 šaukštelio ciberžolės prieskonių
  • Šiek tiek petražolių

Eiga:

  1. Išvirti morkas ir moliūgą smulkiai supjausčius kartu su daržovių sultiniu (virti apie 25 minutes arba kol bus minkšti). Vandens pilti tiek kad tik apsemtų daržoves.
  2. Česnakus ir svogūną apkepti keptuvėje su aliejumi.
  3. Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišyti puode su virtomis daržovėmis, sudėti keptą svogūną ir česnakus bei kiek atvėsus sumalti rankiniu trintuvu.
  4. Pasirinktinai galima pabarstyti moliūgų sėklų ir įsipilti veganiškos grietinėlės.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]