Kreminė cukinijų sriuba


Sriubos

Trintos sriubos – vienas paprasčiausių, tačiau itin skanių būdų sunaudoti daržovių perteklių ar jau „pavargusias“ daržoves. O gal trintas sriubas tiesiog mėgstate? Ši kreminė sriuba patiks daugeliui!

Reikės (~3 porcijoms):

  • Apie 700 g cukinijos
  • 2 bulvių
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • 600 ml vandens
  • 1 šaukštelio kario
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • Žiupsnio pipirų
  • 300 ml riebaus kokosų pieno

Eiga:

  1. Susmulkinti cukiniją kubeliais. Jeigu cukinijos sėklos didelės, jas pašalinti. Taip pat galima nulupti ir žievę (jei ji labai kieta).
  2. Nulupti ir kubeliais susmulkinti bulves.
  3. Nulupti ir susmulkinti svogūną ir česnako skilteles.
  4. Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti (keletą minučių). 
  5. Į puodą supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį, smulkintą cukiniją bei bulves ir virti apie 25-30 minučių.
  6. Kai daržovės išvirs, įberti kario bei ciberžolės, išmaišyti ir palikti kelioms minutėms atvėsti.
  7. Viską sumalti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
  8. Įpilti kokosų pieno ir gerai išmaišyti. 

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]