Miso sriuba su soba makaronais, bok choy ir shiitake grybais


Sriubos

Jei esate valgę azijietiškuose restoranuose, turbūt tikrai ragavote miso sriubą. Tokią sriubą pasidaryti galite ir patys, o tam daug pastangų tikrai nereikia ir gaunasi ne ką prasčiau nei restorane.

Reikės (2 porcijoms):

  • 1 ryšulėlio soba makaronų
  • saujos šviežių arba džiovintų shiitake grybų
  • 90 g kietojo tofu
  • 2 bok choy salotų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 nykščio dydžio imbiero
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 250 ml skysčio, likusio nuo išmirkytų shiitake (jei naudosite šviežius, tiesiog pilkite tą patį kiekį sultinio)
  • 2 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 2v. š. miso pastos
  • patiekimui tiks: svogūno laiškai, sezamo sėklos, šviežios kalendros

Eiga:

  1. Jei naudosite džiovintus shiitake, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 min.
  2. Uždedame virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplauname šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų) ir atidedame.
  3. Ant sezamų aliejaus apie minutę pakepame smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą.
  4. Sudedame grybus ir bok choy. Užpilame 1 v. š. sojos ir vis pamaišydami kepame apie 5 min.
  5. Sumažiname ugnį iki vidutinės, pilame sultinį ir grybų skystį, soją, actą, dedame tofu, įmaišome miso pastą ir leidžiame pavirti apie 10-15 min., kol suminkštės bok choy.
  6. Makaronus sudedame tik baigus virti sriubai arba iš kart galite dėti į dubenį iš kurio valgysite. Užsibarstome sezamo sėklų, kalendros, svogūno laiškų ir skanaujame.

Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]