Tiek vasarą atsigaivinti, tiek žiemą vasarą prisiminti – šie šaltibarščiai bus itin lengva tradicinių šaltibarščių su kefyru alternatyvą. Pasigaminti užtruks vos keletą minučių!
Reikės (1 porcijai):
- 90 g tarkuoto agurko (didelė sauja)
- 140 g konservuotų tarkuotų burokėlių
- apie 300 ml nesaldinto sojų pieno
- šaukšto obuolių acto (galima pakeisti citrinos sultimis)
- 2 ridikėlių
- šiek tiek svogūnų laiškų ir krapų
- druskos, jei reikėtų
- ketvirtis mažo svogūno
Eiga:
- Burokėlius sumaišyti su tarkuotu agurku, smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais ir svogūnu.
- Supilti sojų pieną ir obuolių actą (nuo acto sojų pienas sutirštės ir taps panašesnis į kefyrą).
- Papuošti krapais ir patiekti su virtomis bulvėmis.
Recepto autorius: @plantasticka