Naminė šokolado-lazdyno riešutų užtepėlė


Desertai, Kita

Turbūt nesuklysime pavadinę „Nutella“ vienu populiariausiu riešutų kremų visame pasaulyje, taip pat tai ir vienas iš universaliausių pavadinimų, kurį supras visame pasaulyje.
Daugumos pamėgtas itališkas kremas yra neatskiriama pusryčių stalo dekoracija. Tas tobulas lazdyno riešutų ir šokolado derinys…Ta švelni ir blizgi tekstūra…
Ta akimirka, kai paimi šaukštą iš stiklainio, užtepi ant šiltų blynelių ar skrebučio ir matai, kaip jis pradeda tirpti…
Tačiau, šis receptas ne apie itališką „Nutelllą“, o apie naminį lazdynų riešutų kremą, kurio tekstūra it itališko pusbrolio, tik su trumpesniu ir sveikesniu ingredientų sąrašu.

Reikės:

  • 250 g lazdyno riešutų
  • 3 šaukštų tikros (grynos) kakavos
  • 3 šaukštų kokosų aliejaus
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 100 g klevų sirupo
  • 3 valg. š. augalinio pieno (nebūtina, pažiūrėkite, kokia tekstūra)

Paruošimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Sudėkite lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 min.
  3. Išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite juos į virtuvinę šluostę ir gerai patrinkite, taip lukštai lengviau atsiskirs. Šį veiksmą galite visiškai praleisti, tiesiog aš pastebėjau, kad pašalinus išorinį apvalkalą galutinė tekstūra ir skonis tampa geresni.
  4. Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir maišykite, kol jie taps miltų konsistencijos.
  5. Į trintuvą suberkite kakavos miltelius, druską ir kokosų aliejų – viską išmaišykite.
  6. Supilkite klevų sirupą ir porą kartų sumaišykite, kol mišinys taps vientisas. Šiame etape galite įpilti šiek tiek pieno, jei matote, kad tekstūra nėra tokia kreminė, kokios norėtumėte.
  7. Voila!

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]