Citrinų pyragas su aguonomis


Desertai

Mėgstantiems šiek tiek rūgštumo pyraguose šis receptas gali labai patikti. Jame aiškiai juntamas citrinų skonis, o aguonos prideda įdomios tekstūros. Tačiau rūgštumas nėra per stiprus, tas pyragas bus tinkamas ir visiems kitiems! 

Gaminant pyragą naudota 17 cm skersmens apvali kepimo forma (su nuimamais kraštais).

Reikės: 

  • 200 g kvietinių miltų
  • 120 g cukraus
  • 50 ml kokosų aliejaus
  • 200 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
  • 70 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių aguonų
  • 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • Cukraus pudros (apibarstymui)

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, maltus gvazdikėlius, aguonas, druską ir aguonas. 
  3. Į mišinį supilti ištirpintą kokosų aliejų, pieną, šviežias citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišyti. 
  4. Kepimo skardą ištepti kokosų arba kitu aliejumi (jeigu kepimo formos kraštai nenusiima, vietoje aliejaus galima ją iškloti kepimo popieriumi – tam, kad pyragą išimti būtų lengviau).
  5. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti pyragą 35-40 minučių (arba tol, kol prie medinio į pyragą įsmeigto iešmelio nebelimpa tešla – t.y. ištrauktas iš pyrago iešmelis būna sausas). 
  6. Išėmus iš orkaitės palikti pyragą atvėsti (10-20 minučių). Tuomet išimti iš kepimo formos ir, prieš patiekiant, apibarstyti cukraus pudra. 

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]