Gaivios, bet sočios falafelių ir makaronų salotos. Traškumo joms suteiks švieži agurkai ir ridikėliai, o viską kartu apjungs švelniai saldus, citrusinis alyvuogių aliejaus ir Dižono garstyčių padažas. Šios salotos – lengvas sezoninis patiekalas, kuriam pagaminti prireiks vos 20 minučių, o visus ingredientus rasite lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“.
Reikės (4 porcijoms):
- 2 pakelių „Liveg“ falafelių
- 300 g „Well done“ makaronų kaspinėlių „Farfalle pasta“
- 400 g mažų pomidoriukų
- 300 g agurkų
- 100 g ridikėlių
- 50 g „Well done“ juodųjų alyvuogių
- 100 ml „Well done“ ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Pusės citrinos sulčių
- 2 v.š. klevų arba agavų sirupo
- 1 v.š. Dižono garstyčių
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Eiga:
- Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Svarbu nepervirti, kad išgautumėte al dente konsistenciją (virkite maždaug 10 minučių – tol, kol užvirs gerai pasūdytas vanduo).
- Kepkite falafelius (maždaug 10 minučių, iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje).
- Sumaišykite salotų padažą – Dižono garstyčias, klevų arba agavų sirupą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
- Perpus perpjaukite pomidoriukus, smulkiai supjaustykite agurką ir ridikėlius.
- Išvirusius makaronus nusunkite ir atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu.
- Sudėkite makaronus į dubenį ir suberkite visas daržoves bei alyvuoges.
- Falafeliams iškepus, juos taip pat sudėkite į salotų dubenį ir supilkite padažą. Išmaišykite.
Skanaus!
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)