Cezario salotos su tofu šonine


Salotos

Reikės:
Salotoms:

  • romaninės salotos lapų
  • vyšninių pomidoriukų
  • raudono svogūno
  • veganiško kieto sūrio (tekstūra panašaus į parmezano)
  • skrebučių (receptas čia)

Tofu „šoninei“:

  • 200 g paprasto tofu sūrio
  • 1/4 puodelio sojų padažo
  • 1/4 puodelio klevų sirupo
  • 1 v.š. dirbtinio dūmo skysčio (angl. liquid smoke)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 v.š. rūkytos paprikos prieskonių
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • žiupsnelis druskos
  • Cezario salotų padažui
  • 1/2 puodelio mirkytų anakardžių riešutų
  • 1 v.š. Dižono garstyčių
  • 2 v.š. veganiško majonezo
  • 1 v.š. maistinių mielių dribsnių
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 1/2 puodelio vandens

Gaminame:

  1. Išspaudžiame tofu. Skysčio pertekliui nusunkti rekomenduojame naudoti tofu presą. Jeigu tokio neturite, užteks susukti į švarų virtuvinį rankšluostį, padėti ant tiesios lėkštės ar lentelės ir prislėgti knygomis. Leiskite taip pabūti apie 30 minučių.
  2. Per tą laiką pasiruošiame Cezario padažą salotoms. Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir triname, kol išeis vientisas, kreminės konsistencijos padažas. Reikalui esant įpilame dar šiek tiek vandens. Kol gaminsime salotas, padažą laikome šaldytuve.
  3. Pasiruošiame skrebučius. Smulkiai supjaustytą duoną dedame ant kepimo skardos, švelniai pašlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje 15-20 minučių.
  4. Laikui praėjus galime pjaustyti tofu. Pjaustome apie 5 mm juostelėmis – griežinėliais.
  5. Dedame į gilesnį indą, užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir laikome 15 minučių.
  6. Paruošiame salotų pagrindą. Susmulkiname romaninę salotą, supjaustome svogūną bei pomidorus.
  7. Perkeliame tofu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, užpilame pusę likusio marinato ir kepame 185 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Tuomet tofu apverčiame, pilame likusį marinatą ir vėl kepame 15 minučių.
  8. Ant salotų dedame tofu „šoninę“, skrebučius ir gardiname Cezario padažu.
  9. P.S. Jeigu norisi čia labai tinka ir avokadas!

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]