Salotos su bolivinių balandų kruopomis (kynva) ir avinžirniais


Salotos

Kartais gali būti sudėtinga sugalvoti kaip skaniai paruošti bolivinių balandų kruopas, bet salotoms jos puikiai tinka. Salotas galima paįvairinti apkeptais avinžirniais, o daržoves, nurodytas šiame recepte, galima pakeisti ir kitomis, kurias jau turite namie.

Reikės (1 porcijai):

  • pasirinktų salotų dubenėlis (recepte naudotas „Iceberg“ ir rukolos salotų mišinys)
  • 2 ridikėliai
  • šiek tiek agurko
  • ketvirtis raudonosios saldžiosios paprikos
  • šiek tiek petražolių arba krapų
  • 1/4 vidutinio svogūno
  • 3-4 šaukštai virtos kynvos
  • 3 šaukštai konservuotų kukurūzų
  • 2-3 gabalėliai saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnis druskos

Avinžirnių apkepimui reikės:

  • saujos konservuotų/virtų avinžirnių
  • 1 česnako skiltelės
  • žiupsnio druskos
  • 0,5 šaukštelio raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių
  • 0,5 šaukštelio raudonėlių

Eiga:

  1. Avinžirnius apkepti keptuvėje su šaukšteliu aliejaus ir kitais nurodytais prieskoniais bei česnaku. Pakepti bent keletą minučių arba kol avinžirniai apskrus.
  2. Supilti aliejų ir nurodytus prieskonius, smulkintas daržoves, bolivinių balandų kruopas ant salotų ir viską kartu gerai išmaišyti.
  3. Apkeptus avinžirnius sudėti ant salotų viršaus, galima apibarstyti kanapių ar kitomis pasirinktomis sėklomis.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]