(Ne)tuno salotos


Salotos

Renkantis augalinę mitybą kartais galima pasiilgti įprastinių visavalgiškų patiekalų, bet su tokia produktų gausa, kokią turime parduotuvėse, veganiškai atkurti galima tikriausiai viską. Ši (ne)tuno mišrainė dėl jūros dumblių gali puikiai atstoti tikrą tuną, o naudoti ją galima ne tik su salotų lapais, bet ir sumuštiniams, sukti į tortilijas ar valgyti vieną.

Reikės (~2 porcijoms):

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240g) (tinka ir virti)
  • 1 saliero stiebo
  • 1 mažo raudonojo svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštų marinuotų agurkėlių skysčio
  • Puse gerai sunokusio avokado (arba 2 šaukštų augalinio majonezo)
  • 1-2 šaukštų citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių garstyčių
  • 1 šaukšto smulkintų „nori“ lapų (apie puse jūros dumblių lapo naudojamo sushi)
  • Saujos šviežios kalendros
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Pasirinktų salotų arba duonos, jei bus daromi sumuštiniai

Eiga:

  1. Nuplauti ir nusausinti avinžirnius. Sudėjus juos į indą gerai sutrinti šakute – kad visi avinžirniai būtų susmulkinti.
  2. Labai smulkiai supjaustyti visus kitus ingredientus, rankiniu trintuvu arba peiliu susmulkinti puse „nori“ lapo ir viską sumaišyti su trintais avinžirniais. Visą mišrainę dar šiek tiek sutrinti šakute, kad viskas gerai išsimaišytų ir patiekti su norimais priedais – salotomis, ant sumuštinių ar valgyti vieną.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]