Reikės (4 porcijoms):
- 2 burokėliai
- 1 citrina (reikės sulčių)
- 2 rūgštesni obuoliai
- 3 š. tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g graikinių arba karijų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
- 200 g džiovintų slyvų, supjaustytų plonomis juostelėmis
žiupsnis druskos - 1 citrinos šviežiai tarkuota žievelė (tik geltonoji dalis ir geriausia naudoti eko)
Eiga:
- Burokėlius nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais (maisto kombainu arba rankine tarka). Užpilame citrinos sultimis ir druska, gerai išmaišome. Paragaujame, jei trūksta rūgštelės ar druskos, skonį pasikoreguojame pagal save. Leidžiame burokėliams pasimarinuoti apie 30 min.
- Obuolius sutarkuojame stambesne tarka (burokine) ir suberiame į burokėlius. Taip pat sudedame smulkintas slyvas, pilame aliejaus ir viską išmaišome.
- Jei iš karto nevalgysime, paruoštas salotas laikome sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
- Pasmulkintus riešutus ir šviežiai nutarkuotą citrinos žievelę ant salotų užberiame prieš pat valgymą.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt