Datulių rutuliukai su riešutais ir imbieru


Desertai

Reikės (apie 20 rutuliukų):

  • 20 vnt. minkštų datulių
  • 100 g graikiškų riešutų (+30 g įdarui)
  • 4 š. kakavos miltelių (+ keli šaukštai apvoliojimui)
  • žiupsnelio druskos
  • apie 3 a.š. imbiero miltelų

Eiga:

  1. Nuplautas ir nukaulintas datules sudedame į maisto kombainą ir susmulkiname, kol susimaišys į vieną masę.
  2. Beriame likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkiname toliau. Galima palikti didesnius ar mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaujame, ir jei norisi, galime pakoreguoti skonį imbieru ar kakava.
  3. Gautą masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve apie 30 min., kad sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
  4. Ištraukus iš šaldytuvo, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus (jei limpa, rankas sudrėkinkite vandeniu), į vidų įspaudžiame graikinio riešuto gabaliuką (maždaug vienos puselės ketvirtis) ir apvoliojame kakavos milteliuose.
  5. Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki 7 dienų (manau ir ilgiau išsilaikytų, bet labai jau greitai susivalgo :))

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]