Reikės (apie 20 rutuliukų):
- 20 vnt. minkštų datulių
- 100 g graikiškų riešutų (+30 g įdarui)
- 4 š. kakavos miltelių (+ keli šaukštai apvoliojimui)
- žiupsnelio druskos
- apie 3 a.š. imbiero miltelų
Eiga:
- Nuplautas ir nukaulintas datules sudedame į maisto kombainą ir susmulkiname, kol susimaišys į vieną masę.
- Beriame likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkiname toliau. Galima palikti didesnius ar mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaujame, ir jei norisi, galime pakoreguoti skonį imbieru ar kakava.
- Gautą masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve apie 30 min., kad sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
- Ištraukus iš šaldytuvo, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus (jei limpa, rankas sudrėkinkite vandeniu), į vidų įspaudžiame graikinio riešuto gabaliuką (maždaug vienos puselės ketvirtis) ir apvoliojame kakavos milteliuose.
- Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki 7 dienų (manau ir ilgiau išsilaikytų, bet labai jau greitai susivalgo :))
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt