Ankštinės daržovės – maistinga ir aplinkai draugiška gyvūninės kilmės baltymų alternatyva. Neatsitiktinai, būtent šių ingredientų pagrindu savo produktus išvystė 100 proc. augalinis prekių ženklas „Anamma“. Veganiškas faršas, dešrelės, kukuliukai, šniceliai, maltiniai, kepsneliai, falafeliai, net pica – visų šių bendruomenės pamėgtų produktų jau galima rasti ir Lietuvoje. Priežasčių, kodėl rekomenduojame juos išmėginti, bent kelios: ir visos jos – rimtos!
Švedijoje gaminamos „Anamma“ produkcijos kūrėjams svarbu ne tik aplinkai paliekamas pėdsakas (ankštinės daržovės išsiskiria resursams nereikliu charakteriu), bet ir ingredientų kilmė. Gamybos metu siekiama kuo labiau didinti vietinių žaliavų dalį ir taip sumažinti jų transportavimo kelią, o tuo pačiu – ir nebūtinas CO2 emisijas.
Nerimaujate dėl produktų su soja? Be reikalo! „Anamma“ gaminiuose naudojama tik Europoje ir JAV (o ne atogrąžų miškuose) užaugintos ir genetiškai nemodifikuotos pupelės.
Įmonės šūkis – „Anamma“ – Jūsų dienai be mėsos! – produkcijos privalumus atskleidžia ir aktyvų gyvenimo būdą puoselėjantiems, su augalinio pagrindo mityba dar tik besipažindinantiems žmonėms.
Sojų faršas – universalių sprendimų mėgėjams
„Anamma“ sojų faršas – birus ir formuojamas – yra, ko gero, praktiškiausias šio prekių ženklo gaminys. Nuolat skubantys, bet maistingo karšto maisto nenorintys atsisakyti žmonės turėtų įvertinti skirtingų šio produkto rūšių privalumus.
Birus „Anamma“ sojų faršas sukomplektuotas drauge su prieskoniais – pakepinkite jį keptuvėje ir skanaukite kaip mėgstamų patiekalų pagardą. Geriausiai savo savybes šis ingredientas atskleidžia makaronams skirtuose padažuose, įvairiuose suktinukuose, lietiniuose, lazanijoje, daržovių troškiniuose, tirštose sriubose ir, žinoma, mūsų komandos vakarėlių pažibose – picose.
Beje, į biraus faršo mišinį įdėję kelis šaukštus miltų (kukurūzų, kviečių ar kitų jūsų mėgstamų), galėsite jį formuoti ir nesunkiai pasigaminti sočių augalinių kotletukų. Kiaušiniai tam visai nebūtini! Puiku ir tai, kad produktas savo sudėtyje neturi glitimo, todėl yra tinkamas daugumai nuo alergijų kenčiančių žmonių.
Dar daugiau gastronominių galimybių atveria formuojamas „Anamma“ sojų faršas. Šis produktą rekomenduojame eksperimentuoti mėgstantiems žmonėms: kaskart galite rinktis vis kitokius prieskonius (tiek ryškius, tiek romantiškesnius, dūminius) ir be papildomų rišamųjų medžiagų (tokių kaip miltai arba kiaušiniai) suteikti mišiniui norimą formą: maltinukų, kotletų, kukuliukų, ant iešmelių kepamų kebabų…
Abu produktus žymi visame pasaulyje vertinamas „Rakto skylutės“ ženklas, padedantis identifikuoti sveikatai palankesnę produkciją.
Dar daugiau formų ir figūrų
Galbūt pajutote, kad pirmadieniškas slogutis arba įtemptos darbos dienos nuovargis slopina polėkį gaminti?
Ne bėda! „Anamma“ siūlo paskanauti kitų savo produktų, kuriuos pakanka tiesiog pasišildyti. Šiek tiek salotų bei mėgstamo padažo arba garnyro – ir vakarienė paruošta.
Augalinės sudėties gaminių asortimente rikiuojasi daug ir įvairių variantų – dešrelės, kukuliukai, šniceliai (pjausniai), maltiniai. Kiekvieno iš jų skonį geriausiai atskleidžia skirtingi pagardai. Mūsų komanda dešreles poruoja drauge su mango ir avokadų salsa, kukuliukus derina su su bulvių koše ir laukinių miško uogų padažais, šnicelius pagardina tarkuotų burokėlių ir obuolių salotų garnyru, o maltinius skanauja kartu su švelniai paskrudintomis burgerių bandelėmis ir trintais šviežių žolelių pagardais.
Žaismingų formų gaminius noriai valgo ne tik suaugusieji, bet ir vaikai, todėl „Anamma“ produkcija – geras pasirinkimas šeimoms, siekiančioms papildyti savo racioną kokybiškais augalinės sudėties paruoštukais.
Vertingi – ne tik sojų baltymai
Nors „Anamma“ vertina kokybiškų sojos pupelių gaminius, dalis šio prekių ženklo produkcijos išsiskiria kitų baltymais turtingų ankštinių daržovių sudėtimi.
Augalinių produktų rinkoje vis užtikrinčiau įsitvirtinant žirnių baltymams, „Anamma“ kviečia paskanauti traškia plutele padengtų kepsnelių. Be to, kad jais gali mėgautis glitimui, laktozei bei sojai alergiški žmonės, šis produktas pasižymi nekaprizingu charakteriu ir dera tiek prie šaltųjų užkandžių, tiek prie karštų pagrindinių patiekalų. Švelniai paskrudintus kepsnelius taip pat gardu skanauti ir vienus – drauge su ryškių skonių (pavyzdžiui, bruknių) padažais.
Kasdienę mitybą paįvairinti padės ir klasiški avinžirnių maltinukai – falafeliai. Aromatingais prieskoniais pagardinti gaminiai praturtins gaivių salotų skonį (pravartu į jas įspausti citrinos arba laimo sulčių) ir padės pasisotinti, bet neapsunkti.
Paragaukite dar šiandien
Tam, kad nepasimestumėte svaiginančioje „Anamma“ produkcijos įvairovėje, pirmiausia rekomenduojame paskanauti konkrečių augalinių patiekalų, pavyzdžiui, išbandant autorinius šio prekių ženklo receptus:
- Augalinius lietinius su sojų faršo įdaru
- Lęšių ir daržovių troškinį su falafeliais
- Augalinius kibinus
Daugiau praktiškos informacijos apie „Anamma“ produkciją ir įsipareigojimus aplinkai bei augaliniu maistu besidominčiai bendruomenei rasite socialinio tinklo Instagram paskyroje ir tarptautinės kompanijos „Orkla Foods“ internetinėje svetainėje. „Anamma“ gaminių ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose (veganiškų ir vegetariškų arba pieno produktų skyriuose) bei specializuotose krautuvėlėse.