Augaliniai lietiniai su sojų faršo įdaru


Karšti patiekalai

Įdaryti lietiniai – ne tik gardus ir maistingas patiekalas, bet ir praktiška virtuvės idėja visiems, ieškantiems būdų prasmingai panaudoti maisto likučius. Klasikinę receptūrą atkurti padės universalūs prekių ženklo Naturli’ produktai.

Reikės:

Lietiniams

Įdarui 

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 4-5 pievagrybių
  • 300 g „Anamma“ formuojamo sojų faršo
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 50 g tarkuoto augalinio sūrio

Eiga:

  1. Iškepkite lietinius. Į dubenį suberkite miltus, supilkite augalinį gėrimą ir aliejų, įberkite žiupsnį druskos. Išmaišykite šluotele arba plakite elektriniu plaktuvu tol, kol išgausite gana skystą tolygios tekstūros tešlą, joje neliks gumuliukų.
  2. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Įliekite šiek tiek aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir, judindami keptuvę, paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – lietiniai turi būti ploni.
  3. Kai lietinio paviršiuje atsiras burbuliukai ir jo paviršius sutirštės, mentele atkelkite lietinio kraštelį ir atsargiai, greitu judesiu jį apverskite. Apkepę ir antrą pusę, išimkite lietinį į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
  4. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, porą minučių, kol svogūnai suminkštės. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar porą minučių.
  5. Sudėkite sojų faršą, pagardinkite druska ir pipirais. Vis pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol įdaras bus pilnai iškepęs.
  6. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą augalinį sūrį.
  7. Sulankstykite lietinius ir apkepkite. Į lietinio vidurį dėkite porą šaukštų įdaro. Virš įdaro užlenkite dešinį ir kairį lietinio kraštus, tuomet – likusius du kraštus. Įdaras turi būti sandariai įsuktas į lietinio vidų.
  8. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite sulankstytus lietinius. Apkepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o išorė gražiai apskrus.

Recepto autorius: Naturli’

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]