Kibinai – gardus ir praktiškas užkandis, tinkantis tiek iškyloms gamtoje, tiek šventėms bei vakarėliams. Nesudėtingu augaliniu receptu dalinasi prekių ženklas Naturli’.
Reikės:
Tešlai
- 2 ½ stiklinės + 2 v.š. (370 g) miltų
- ½ a.š. druskos
- 1 a.š. cukraus
- 200 g Naturli’ BLOCK augalinio sviesto
- ¾ stiklinės (190 g) augalinės grietinės
Įdarui
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 400 g „Anamma“ sojų faršo
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Viršui
- 3 v.š. pieno
- Saujelės sezamų sėklų
Eiga:
- Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą augalinį sviestą ir trinkite ingredientus pirštais, kol susidarys lipnūs trupiniai.
- Sudėkite augalinę grietinę ir išminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve (maždaug 30-60 minučių).
- Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, vis pamaišydami, kepinkite, kol daržovės suminkštės. Tada suberkite labai smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar apie minutę, kol prieskoniai paskleis malonų aromatą.
- Sudėkite sojų faršą. Kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių. Tada nuimkite mišinį nuo ugnies ir atidėkite.
- Suformuokite kibinus. Padalinkite tešlą į maždaug 45 g svorio gabalėlius (iš viso turėtumėte gauti maždaug 17 vnt.). Dėkite kiekvieną gabalėlį ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite apskritimą. Į jo centrą dėkite maždaug du šaukštus įdaro. Perlenkite, kruopščiai užspauskite kraštus ir užsukite. Suformuotus kibinus palaikykite šaldytuve (maždaug 15-20 minučių).
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros (rinkitės kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą). Atvėsintus kibinus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, tarp jų palikdami poros centimetrų tarpus. Aptepkite kibinų viršų augaliniu pienu, apibarstykite sezamų sėklomis.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol kibinai gražiai apskrus.
Recepto autorius: Naturli’