Ši užtepėlė puikiai tiks sumuštinyje su augaline vištiena, kedro riešutais ir rukola. Taip pat ją galite tiesiog tepti ant duonos, pagardindami orkaitėje keptomis daržovėmis, pomidoru ir raudonu svogūnu. Taip pat šią užtepėlę galite naudoti karštame sumuštinyje su augaliniu sūriu.
Ši lengvai paruošiama ir gaivi žirnelių pesto užtepėlė garantuotai taps jūsų favorite! Be to ji tiks ant krekerių, skrudintos duonos, daržovių ar makaronų. Žirneliai sukuria žavingą tekstūrą ir prideda sveiką dozę geležies ir skaidulų. Kad šis receptas būtų netgi dar paprastesnis ir pigesnis, rekomenduojame naudoti šaldytus žirnelius.
Reikės:
- 30g šviežių petražolių (arba galite naudoti šviežią kalendrą ar mėtas)
- 130g išvirtų žirnelių (galite keisti virtomis spindulinėmis pupuolėmis)
- 30g graikinių riešutų (galite keisti migdolais ar kedro riešutais)
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 1 citrinos sultys
- 0.5 šaukštelio druskos
Eiga:
- Visus ingredientus sutrinti maisto smulkintuve iki vientisos masės arba beveik vientisos masės.
- Ir viskas! Patiekite su krekeriais, skrebučiu ar daržovėmis. Skanaus!
Recepto autorius challenge22.com