Humusas su artišokais


Užkandžiai

Reikės:

  • 2 ind. konservuotų avinžirnių arba 480 g virtų
  • apie 10 gabaliukų marinuotų artišokų
  • apie 6 puselės džiovintų pomidorų aliejuje
  • 3 š. sezamo sėklų
  • 3 didesnės česnako skiltelės
  • 4 š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. malto kumino
  • žiupsnelis čili miltelių (ar daugiau pagal skonį)
  • žiupsnis druskos
  • apie 1/3 stiklinės avinžirnių skysčio

Pagardai: kalendros lapeliai, granato sėklos, smulkinti džiovinti pomidorai, marinuoti svogūnai

Eiga:

  1. Visus ingredientus (išskyrus skirtus pagardams) sudėti į maisto smulkintuvą ar trintuvą ir susmulkinti iki norimos tekstūros. Būna skanu palikus ne iki galo susmulkintų pomidorų ir avinžirnių gabaliukų. Jei per tiršta, papildomai įpilkite avinžirnių skysčio.
  2. Paragaukite ir jei reikia, skonį pasikoreguokite pagal save papildomai įdėdami kumino, česnako, druskos ir/ar citrinos sulčių.
  3.  Prieš patiekiant užberkite norimus pagardus ir pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
  4. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]