Veganiškos Cezario salotos


Salotos

Pasiilgusiems Cezario salotų šis receptas leis mėgautis jomis be jokių gyvulinės kilmės produktų.

Reikės (~1 porcijai):

  • 120 g „Iceberg“ salotos (keli lapai)
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • 60 g kietojo tofu (trečdalis pakelio)
  • 1-2 česnakų skiltelių
  • 1 šaukštelis barbekiu padažo
  • 2 šaukštai vandens
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • sauja mažų duonos skrebučių/džiūvėsėlių

Padažui reikės:

  • 40 g anakardžių
  • 65 g vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelis kaparėlių
  • 1 šaukštelis skysčio iš kaparėlių stiklainio
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai maistinių mielių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • nepilnas šaukštelis obuolių acto (apie 3 g)

Eiga:

  1. Juostelėmis pjaustytą tofu ir smulkintą česnaką keletą minučių apkepti su šaukšteliu aliejaus. Kartu į keptuvę sudėti barbekiu padažą, 2 šaukštus vandens, sojų padažą. Jei susidarytų per skystas padažas – galima įdėti šiek tiek krakmolo.
  2. Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės. Anakardžius prieš tai dar galima pamerkti karštame vandenyje 20-čiai minučių, kad taptų minkštesni ir geriau susitrintų, tačiau nebūtina.
  3. Suplėšytus „Iceberg“ lapus sumaišyti su padažu (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), ant salotų viršaus sudėti keptą tofu ir džiūvėsėlius. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]