Reikės:
- 3 pakeliai tofu (po 180 g)
- 2 š. aliejaus
- 1 didesnis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 1 š. su kaupu tarkuoto imbiero
- 3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
- 1 š. garam masalos prieskonių
- 1 a.š. kario miltelių
- 1 a.š. maltos kalendros
- 1/4 a.š. kajeno
- 1 a.š. druskos
- 1 indelis konservuotų pomidorų arba tyrės (400 g)
- 1 indelis riebesnio kokoso pieno (400 g)
- 250 g šaldytų edamame pupelių
- 150 g šaldytų žirnelių
- 150 – 200 g špinatų (ar kitų žalių lapinių daržovių)
Patiekimui: virti viso grūdo ryžiai (kitos kruopos ar virtos bulvės), kalendros lapeliai, svogūno laiškai, žalioji citrina
Eiga:
- Suslegiame tofu 15-30 minučių (žr. aprašymą aukščiau). Paskui supjaustome kubeliais, suberiame į kepimo skardą ir šauname į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20-30 min., kol tofu gabaliukai švelniai paruduos.
- Uždedame virti ryžius.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūną ir apkepame kelias minutes.
- Suberiame imbierą, česnaką, visus prieskonius ir maišant pakepame dar minutę.
- Konservuotus pomidorus sutriname su rankiniu trintuvu į tyrę ir pilame į keptuvę. Ten pat keliauja ir kokoso pienas. Jei reikia, pasūdome. Pakaitiname padažą ant mažos kaitros kelias minutes.
- Suberiame keptą tofu, edamame pupeles, žirnelius ir pakaitiname dar kelia kelias minutes, kol edamame ir žirneliai sušils. Tada suberiame špinatus, išmaišome, dar minutę pakaitiname kol špinatai sukris ir patraukiame keptuvę nuo kaitros.
- Patiekiame su virtais viso grūdo ryžiais. Galime užsiberti smulkintų kalendros lapelių, svogūno laiškų, užsispausti žaliosios citrinos sulčių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt