Purūs tofu varškėtukai puikiai tiks pusryčiams bet kuriuo metų laiku. Vasarą gardinkite šviežiomis uogomis ir vaisiais, žiemą – šaukšteliu uogienės.
Tofinukams (16 vnt.) reikės:
- 2 pakelių (po 180 g) tofu
- 1 stikl. augalinio pieno (naudojau sojų)
- 1 š. gysločių luobelių (arba 2 š. maltų linų sėmenų)
- 1 a.š.vanilės pastos
- žiupsnelio druskos
- 6 šviežių datulių (jei džiovintos, pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų)
- 1 stikl. viso grūdo speltos miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- aliejaus kepimui
- šviežių uogų ar vaisių patiekimui
Vaniliniam anakardžių padažui reikės:
- 1/2 stikl. anakardžių (išmirkytų per naktį arba karštame vandenyje bent valandą ar dvi)
- 1/2 stikl. vandens
- 1/2 a.š. vanilės pastos
- 1-2 š. klevų sirupo (arba 2-3 minkštos datulės)
- žiupsnelio druskos
Eiga:
- Tofu sutrupiname į dubenį, ten pat supilame augalinį pieną, gysločių luobeles (arba maltus linų sėmenis), druską, vanilę, datules ir suplakame rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į tofu masę. Gerai sumaišome ir paliekame ramiai pabūti apie 15 min. Tuo tarpu darome kremą.
- Kremui visus skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki kreminės tekstūros.
- Ant stalo pasiberiame šiek tiek miltų, paimame dalį tešlos, suformuojam ritinį, supjaustome gabaliukais ir juos suformuojame į apvalius tofinukus. Taip padarome su visa tešla.
- Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros (kad spėtų iškepti vidus) iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
- Valgome su vaniliniu anakardžių padažu ir šviežiomis uogomis ar vaisiais.
Skanaus!
Recepto autorius: @Jūratė Navikienė