Tofinukai (veganiški varškėtukai)


Karšti patiekalai

Purūs tofu varškėtukai puikiai tiks pusryčiams bet kuriuo metų laiku. Vasarą gardinkite šviežiomis uogomis ir vaisiais, žiemą – šaukšteliu uogienės.

Tofinukams (16 vnt.) reikės:

  • 2 pakelių (po 180 g) tofu
  • 1 stikl. augalinio pieno (naudojau sojų)
  • 1 š. gysločių luobelių (arba 2 š. maltų linų sėmenų)
  • 1 a.š.vanilės pastos
  • žiupsnelio druskos
  • 6 šviežių datulių (jei džiovintos, pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų)
  • 1 stikl. viso grūdo speltos miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • aliejaus kepimui
  • šviežių uogų ar vaisių patiekimui

Vaniliniam anakardžių padažui reikės:

  • 1/2 stikl. anakardžių (išmirkytų per naktį arba karštame vandenyje bent valandą ar dvi)
  • 1/2 stikl. vandens
  • 1/2 a.š. vanilės pastos
  • 1-2 š. klevų sirupo (arba 2-3 minkštos datulės)
  • žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Tofu sutrupiname į dubenį, ten pat supilame augalinį pieną, gysločių luobeles (arba maltus linų sėmenis), druską, vanilę, datules ir suplakame rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į tofu masę. Gerai sumaišome ir paliekame ramiai pabūti apie 15 min. Tuo tarpu darome kremą.
  3. Kremui visus skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki kreminės tekstūros.
  4. Ant stalo pasiberiame šiek tiek miltų, paimame dalį tešlos, suformuojam ritinį, supjaustome gabaliukais ir juos suformuojame į apvalius tofinukus. Taip padarome su visa tešla.
  5. Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros (kad spėtų iškepti vidus) iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
  6. Valgome su vaniliniu anakardžių padažu ir šviežiomis uogomis ar vaisiais.
    Skanaus!

Recepto autorius: @Jūratė Navikienė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]