Ar teko girdėti apie akvafabą? Dažniausiai taip įvardijamas skystis likęs nuo konservuotų avinžirnių skardinės ar pakelio. Augalinėje mityboje akvafaba dažnai naudojama vietoje kiaušinio, tad užuot išpylus ją į kriauklę – galima sunaudoti blynams ar kitiems kepiniams.
Reikės (~10 nedidelių blynų):
- 75 g. kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 50 ml. akvafabos (skysčio iš avinžirnių skardinės/pakelio)
- 1 mažo gerai sunokusio banano
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 90 ml. sojų arba kito augalinio pieno
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio kokosų aliejaus (kepimui)
Eiga:
- Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją įpilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti.
- Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą.
- Į mišinį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
- Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti abi puses, kol švelniai paruduos. Aliejaus galima vis papildyti.
Recepto autorius: @plantasticka