Bananiniai blynai su akvafaba


Karšti patiekalai

Ar teko girdėti apie akvafabą? Dažniausiai taip įvardijamas skystis likęs nuo konservuotų avinžirnių skardinės ar pakelio. Augalinėje mityboje akvafaba dažnai naudojama vietoje kiaušinio, tad užuot išpylus ją į kriauklę – galima sunaudoti blynams ar kitiems kepiniams.

Reikės (~10 nedidelių blynų):

  • 75 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml. akvafabos (skysčio iš avinžirnių skardinės/pakelio)
  • 1 mažo gerai sunokusio banano
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 90 ml. sojų arba kito augalinio pieno
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus (kepimui)

Eiga:

  1. Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją įpilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti.
  2. Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą.
  3. Į mišinį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
  4. Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti abi puses, kol švelniai paruduos. Aliejaus galima vis papildyti.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]