Šis patiekalas, kuriame gausu baltymų ir geležies iš tofu ir špinatų, yra sveikas ir sotus. Jeigu norite, kad būtų dar sveikesnis, galite naudoti pilnagrūdžius lazanijos lakštus, o jeigu norite, kad būtų dar skanesnis, apibarstykite augaliniu sūriu. Šis lazanijos receptas tikrai jūsų nenuvils!
Reikės:
Bešamelio padažui:
- 400 g nesaldinto augalinio pieno
- 20 g krakmolo
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio muskato riešuto
- žiupsnelio druskos
Pagrindiniam įdarui:
- 270 g šilkinio tofu
- 90 g pomidorų padažo
- 12 g miso pastos
- 90 g bešamelio padažo (iš šio recepto)
- ¼ a. š. paprikos miltelių
- 270 g špinatų, virtų ir gerai nusausintų
- druskos, pagal skonį
Lazanijos konstravimui:
- 8 virtų lazanijos lakštų
- veganiško sūrio (nebūtina)
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 230°C.
- Sudėkite visus bešamelio padažo ingredientus į puodą. Gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite lėtai, nuolat maišydami, kol skystis pradės palengva virti ir sutirštės.
- Sudėkite tofu į didelį dubenį ir sutrinkite mentele (turėtų išeiti rikotos konsistencija). Į dubenį įpilkite 90 g prieš tai gaminto bešamelio padažo. Taip pat pilkite pomidorų padažą, miso pastą, paprikos miltelius ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite špinatus, suberkite į dubenį ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, pagal skonį įdėkite druskos.
- Konstruokite lazaniją: į orkaitei tinkamą indą įpilkite šiek tiek bešamelio padažo ir šiek tiek pagrindinio įdaro, gerai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite mišinį. Ant viršaus uždėkite lazanijos lakštų.
- Antram sluoksniui dėkite tik pagrindinį įdarą ir visiems sluoksniams po to kartokite tą patį. Ingredientų turėtų užtekti 4 sluoksniams (naudojant 23cm orkaitės indą).
- Ant paskutinio sluoksnio nedėkite lazanijos lakštų (dėkite tik įdarą) ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Jei norite, pabarstykite veganiško sūrio.
- Įkaitintoje orkaitėje lazaniją kepkite 15 minučių arba kol viršus taps auksinės rudos spalvos.
Skanaus!