Brokolių kišas


Karšti patiekalai

Dar vienas augalinis receptas be kiaušinių! Jų visiškai nepasigesite, nes juos puikiai pakeis tofu, kuris yra augalinių baltymų šaltinis. Šis kišas tiks pietums, atstos sveiką užkandį ar atstatys jėgas po sporto. Pasigaminsite jį labai paprastai, gausite daug baltymų ir kalcio, o esant norui labai nesunkiai galėsite pakoreguoti pagal savo skonį. Papildykite įdarą džiovintais pomidorais, pievagrybiais, artišokais, šparagais ar kuo tik norite!

Pagrindui reikės:

  • 204 g miltų
  • 1½ a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • 125 ml vandens
  • 60 ml aliejaus

Įdarui reikės:

  • 400 g brokolių
  • 1 poro
  • 300 g kietojo tofu, supjaustyto kubeliais
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 v. š. aliejaus
  • 1 a. š. druskos
  • ½ a. š. juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišome visus ingredientus, skirtus pagrindui, iki tešlos konsistencijos. Kepimo formą, kurioje kepsime, ištepame aliejumi ir tolygiai suspaudžiame tešlą prie formos pagrindo ir kraštų.
  3. Atskiriame brokolių floretus nuo stiebo ir gariname apie 15 min. Jei naudosite šaldytus brokolius, virkite vandenyje apie 5 min.
  4. Supjaustome porus ir apkepame apie 5 min., kol gražiai paruduoja.
  5. Brokolius su likusiais ingredientais susmulkiname maisto smulkintuvu.
  6. Supilame įdarą ant paruošto pagrindo ir kepame orkaitėje 45 min. Iškepus kišo viršus turi būti šiek tiek minkštas.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Challenge 22

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]