Rukolos salotos su augaline feta ir burokėliais


Salotos

Gaivios, bet tuo pačiu ir sočios salotos, tinkamos tiek vasaros, tiek žiemos sezonui. Kai žiemą dažniau norisi šilto maisto – šiame recepte burokėlius galima patiekti šiltus. Jeigu pasirinkote pirkti jau išvirtus burokėlius – juos galima apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, jei visgi norėsis šiltesnių salotų.

Reikės (1 porcijai):

  • rukolos salotų (2-3 didelės saujos)
  • 1 mažo agurko
  • ketvirčio svogūno
  • šiek tiek petražolių
  • saujos žaliųjų alyvuogių
  • 70g. veganiško graikiško sūrio (fetos)
  • 1 kepto arba virto nedidelio buroko

Padažui:

  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 0,5-1 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelio obuolių acto

Eiga:

  1. Jeigu pasirinksite kepti žalią buroką patys – jį reikėtų supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su alyvuogių aliejumi (kad visi gabalėliai būtų juo pasidengę), druska ir kitais norimais prieskoniais ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 45-60 minučių. Kitu atveju galima burokus tiesiog išsivirti, arba nusipirkti jau virtų burokų.
  2. Atskirai sumaišyti ingredientus padažui.
  3. Susmulkinti daržoves, alyvuoges ir sumaišyti su rukolos salotomis. Ant salotų supilti padažą bei vėl išmaišyti.
  4. Smulkintą augalinę fetą ir burokų gabalėlius dėti ant salotų viršaus (galima ir išmaišyti kartu su salotomis). Skaniau apibarsčius kanapių, moliūgų ar kitomis sėklomis.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]