Gaivios, bet tuo pačiu ir sočios salotos, tinkamos tiek vasaros, tiek žiemos sezonui. Kai žiemą dažniau norisi šilto maisto – šiame recepte burokėlius galima patiekti šiltus. Jeigu pasirinkote pirkti jau išvirtus burokėlius – juos galima apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, jei visgi norėsis šiltesnių salotų.
Reikės (1 porcijai):
- rukolos salotų (2-3 didelės saujos)
- 1 mažo agurko
- ketvirčio svogūno
- šiek tiek petražolių
- saujos žaliųjų alyvuogių
- 70g. veganiško graikiško sūrio (fetos)
- 1 kepto arba virto nedidelio buroko
Padažui:
- 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5-1 šaukšto klevų sirupo
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelio obuolių acto
Eiga:
- Jeigu pasirinksite kepti žalią buroką patys – jį reikėtų supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su alyvuogių aliejumi (kad visi gabalėliai būtų juo pasidengę), druska ir kitais norimais prieskoniais ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 45-60 minučių. Kitu atveju galima burokus tiesiog išsivirti, arba nusipirkti jau virtų burokų.
- Atskirai sumaišyti ingredientus padažui.
- Susmulkinti daržoves, alyvuoges ir sumaišyti su rukolos salotomis. Ant salotų supilti padažą bei vėl išmaišyti.
- Smulkintą augalinę fetą ir burokų gabalėlius dėti ant salotų viršaus (galima ir išmaišyti kartu su salotomis). Skaniau apibarsčius kanapių, moliūgų ar kitomis sėklomis.
Recepto autorius: @plantasticka