Bolivinės balandos ir tofu salotos


Salotos

Laikas paneigti visus salotų „heiterių“ skleidžiamus mitus! Šios gaivios ir maistingos bolivinės balandos ir tofu salotos yra tinkamos bet kokiai progai. Jos yra be galo skanios, šviežios ir pilnos subtilių skonių. Be to, yra ne tik skanios, bet ir sveikos – pavalgę jų jausitės energingi, nes jos yra maistingos ir pilnos vitaminų ir mineralų. Šios salotos yra puikus pasirinkimas dienoms, kai norite kažko lengvo, bet sotaus. Avinžirniai, bolivinė balanda, tofu ir moliūgų sėklos jums suteiks sotumo jausmą, bet ne apsunkimą.

Ingredientai:

Salotoms

  • 185 g bolivinės balandos
  • 500 ml vandens
  • skardinė avinžirnių (arba 230 g namuose virtų avinžirnių) (galite keisti bet kokiais mėgstamais ankštiniais)
  • 300 g tofu
  • 50 g špinatų
  • 30 g šviežių petražolių
  • 30 g šviežios kalendros (jeigu nemėgstate kalendros, dėkite daugiau petražolių)
  • 35 g laiškinių svogūnų
  • 60 g alyvuogių
  • 40 g moliūgų sėklų

Padažui

  • 4 v. š alyvuogių aliejaus
  • 4 v. š citrinos sulčių
  • 2 v. s. tahini
  • 1 česnako skiltelė
  • druskos ir pipirų, pagal skonį

Eiga:

  1. Bolivinę balandą praskalaujame ir dedame į vidutinio dydžio puodą, pilame 500 ml vandens. Kaitiname puodą ant vidutinės ugnies, kol užvirs, ir sumažiname ugnį. Lėtai verdame apie 15 minučių, kol bolivinė balanda sugers visą vandenį. Puodą nuimame nuo ugnies, uždengiame dangtį ir palaikome 5 minutes.
  2. Paskrudiname moliūgo sėklas mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Skrudiname maždaug 5 minutes dažnai maišydami, kol sėklos taps kvapnios. Iš keptuvės moliūgo sėklas pilame į didelį dubenį.
    Susmulkiname špinatus, petražoles, kalendrą, laiškinius svogūnus, alyvuoges. Tofu supjaustome į kubelius. Viską dedame į prieš tai minėtą dubenį.
  3. Bolivinei balandai ataušus ją taip pat perkeliame į dubenį.
  4. Ruošiame padažą: į mažą dubenėlį išspaudžiame česnaką, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, tahini, pagardiname druska ir pipirais. Padažą pilame į didįjį dubenį, viską gerai išmaišome.

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]