Rūgštynių sriuba


Sriubos

Tikriausiai daugelį skirtingi metų laikai labai paskatina pritaikyti maisto racioną pagal to sezono augalus. Ir nors vasara daugumai yra šaltibarščių metas, sriubų racioną galima paįvairinti ir prisiskinti daug kur augančių rūgštynių, iš kurių gaunasi skani ir sveika sriuba. Sriubą dar galima paskaninti augaline grietinėle, sojų pienu ar kitais priedais.

Reikės (3-4 porcijos):

  • 4 mažų bulvių
  • 1 svogūno
  • 2 česnakų skiltelių
  • 80 g. šviežių nuplautų rūgštynių lapų
  • 2 kubelių daržovių sultinio (kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant jūsų sultinio pakuotės)
  • 1,5 litro vandens
  • 1-2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • Saujos šviežių petražolių
  • Žiupsnio pipirų
  • Druskos, jei prireiktų

Eiga:

  1. Užvirti 1,5 litro vandens.
  2. Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, sudėti į verdantį vandenį ir virti apie 15 min. arba kol suminkštės.
  3. Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus. Apkepus sudėti juos į puodą su verdančiomis bulvėmis.
  4. Kartu įdėti ir sultinio kubelius.
  5. Kai bulvės bus beveik išvirę, kartu į puodą sudėti šiek tiek susmulkintas rūgštynes, pipirus ir pavirti 5-8 minutes.
  6. Jei reikėtų, įdėti dar druskos.
  7. Išvirus daržovėms, įdėti smulkintas petražoles.
  8. Patiekti galima su augaline grietine, sojų pienu, bet tinkama ir be priedų.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]